Wednesday, August 24, 2011

Beribu sesalan

Beribu Sesalan..Pernah dengar lagu ni? Nyanyian Jaclyn, Ning dan Shila. Lagu ni kompem bukan lagu nasyid. Tapi bila dengar lagu ni, rasa satu macam.. Sedih je datang. Tapi sedih tu bukan selari dengan lirik lagu ni. Sedih tu dari sumber lain. Kalau berpisah diiringi lagu ni mesti sedih bangat. Walaupun tiada kaitan dengan liriknya.

 Irama dia sedap. Syahdu je. Pelik pulak bila masuk dengan lagu ni. Bukan nak promote lagu ni ye. Cuma nak kongsi perasaan yang dirasai je..Tuesday, August 9, 2011

Ramadhan menjelma lagi! =)

Hari ni dh 10 Ramadhan 1432H. Bermakna dah 10 hari kita berpuasa. Alhamdulillah. =)
Tarawih mcm mana? Ada ter-miss tak? Bagusnya klu x miss. Teruskan smpai akhir Ramadhan. Klu ter-miss, berazamlah utk tidak ter-miss lg pada Ramadhan tahun depan. Kan?? Man jadda wa jadda! ^^


Bahagia bila semua org mengalu-alukan kedatangan Ramadhan kali ini. Rasa bersemangant nk beribadah kepadaNya. Nasyid2 tentang Ramadhan pun syahdu kedengaran. Memori2 indah di bulan Ramadhan pun mula berlabuh di minda. =)


Ummi selalu berpesan. Banyakkan berdoa di bulan Ramadhan ni. Terutamanya doa agar Allah panjangkan umur kita agar kita dapat bertemu lagi dengan Ramadhan tahun depan. A~miin insayAllah..=)


Ramadhan Kareem semua! Semoga Ramadhan kali ini menjadi titik perubahan ke arah yg lebih baik dn dekat denganNya. Moga kita sama2 dapat bersihkan diri kita daripada dosa2 yg kita lakukan selama ini. Allahumma maghfirlana zunubana..A~miin..=)